Eerste beelden Maserati’s nieuwe supercar

Maserati 'lekt' zelf de eerste foto's van het nieuwe model naar buiten

Maserati komt met een nieuwe supercar, dat was eigenlijk al duidelijk. Dat we er vandaag plotseling wat eerste beeld van kunnen tonen echter niet. Maserati komt zelf met de eerste foto’s van de nieuwe sportwagen naar buiten.

Vandaag maakte de Maserati zijn eerste meters buiten de poort van de fabriek aan de Viale Ciro Menotti. Maserati heeft het zelf over de eerste van een reeks ‘experimentele auto’s’ maar als we weten natuurlijk dondersgoed dat Maserati niet zomaar bij ieder afgeplakt proefmodel foto’s rond gaat sturen.

Eén van de belangrijkste zaken is de nieuwe motor, die bij dit model centraal acherin geplaatst is. Die motor is, in tegenstelling tot voorheen, compleet zelf ontwikkeld en gebouwd door Maserati en kent een zeer innovatief verbrandingssysteem. Wat daar precies mee bedoeld wordt zegt men natuurlijk niet. Maserati geeft tevens aan dat de nieuwe motor behoort tot de nieuwe motorenfamilie van het merk en niet beschikbaar komt voor andere merken.

Waar we dan naar kijken? Een lage en brede sportwagen waarbij de monocoque relatief ver naar voren is geplaatst, waardoor een lange achtersteven ontstaat. In dit studiemodel lijken nog koplampen van de Alfa Romeo 4C gemonteerd te zijn, die gaan het productiestadium zeker weten niet halen.

In mei kunnen we de nieuweling verwachten.