De F138 is de Ferrari F1 waarmee het moet gaan gebeuren in 2013

Ferrari-F138-04

Fernando Alonso en Felipe Massa weten waarmee het dit jaar moet gaan gebeuren: de Ferrari F138. Het merk uit Modena heeft namelijk de Formule 1 auto gepresenteerd waarmee men deel gaat nemen in het seizoen 2013. Het is inmiddels de 59e F1 auto en de naam, het laat zich raden, komt van 2013 en de V8 onder de kap.

Dat de typeaanduiding op een 8 eindigt zal vermoedelijk voor het laatst zijn, volgend jaar zal de geblazen V6 zijn intrede doen. De auto is een doorontwikkeling van de auto die afgelopen seizoen werd ingezet, de F2012. Er schijnt geen boutje of moertje hetzelfde te zijn en dat nemen we dan maar even aan.

Ferrari-F138-09

Ferrari-F138-08Scuderia Ferrari is niet alleen trots op de auto, het is ook blij dat het kan melden weer nieuwe sponsoren te hebben aangetrokken. Horlogemaker Hublot is van de partij, net als Puma, TNT en Kaspersky. Ook het Chinese Weichai Power is toegevoegd aan de sponsorenlijst.
Het bodywork rondom het uitlaatcompartiment is aangepast en ook de luchtinlaat boven de coureurs zijn wijzigingen aangebracht. De sidepods zijn eveneens anders van vorm. Shell mocht alle knowhow laten zien bij het optimaliseren van het brandstofverbruik, Brembo bracht tegelijkertijd verbeteringen toe aan het remsysteem.
Het seizoen begint 17 maart met de Grand Prix van Australië. Bij Ferrari zijn het zoals gezegd Alonso en Massa die de klus mogen gaan klaren.