Fiat Panda Cross is serieuze alleskunner (video)

pandacross

Begin deze week reden we op en rond Balocco met Fiats nieuwe 4×4-wonder, de Panda Cross. Deze verder verbeterde en nog karakteristieker aangeklede vierwielaangedreven Panda zou in eerste instantie niet naar Nederland komen maar de importeur vind hem toch té leuk om aan de neus voorbij te laten gaan.

Nou ja, eigenlijk twijfelde de importeur niet aan het concept van de Panda Cross maar de auto zou, door ons belachelijke BPM-stelsel, simpelweg te duur worden. Door hier en daar wat te sleutelen aan de netto prijzen kan de Panda in Nederland toch worden aangeboden voor een prijs die niet veel scheelt van de Italiaans. In Italië begint de prijs bij € 19.465, in Nederland verwelkomen we de Cross voor € 19.995.

Daarmee is het natuurlijk niet direct een koopje maar Fiat zet deze speciale Panda ook niet in de markt om als verkooptopper door het leven te gaan. Juist niet zelfs, de Cross is voor mensen die het praktische en de capaciteiten van de Panda 4×4 willen maar daarnaast ook nog eens een bijzonder opvallend en hip vervoersmiddel willen. Verder beschikt de Cross over diverse zaken waarmee deze nóg geschikter is voor ‘hardcore’ gebruik in ruw terrein dan de normale Panda 4×4.

In Nederland wordt de Panda Cross alleen geleverd met 0.9 TwinAir Turbo motor met 90 pk, 10 meer dan bij de normale Panda. In de komende editie (nummer 7) van CorsaItalia lees je alles over deze stoere bink want de nieuwe Panda Cross is meer dan een leuk jasje, dat hebben we wel gemerkt tijdens onze rit op de behoorlijk extreme testbaan van Jeep net naast het circuit van Balocco.