Fiat schokt met fantastische concept cars (inclusief Panda)

Het is al een tijdje onrustig als het gaat om de nieuwe Fiat Panda, die we volgend jaar mogen verwachten. Aanvankelijk leek het erop dat de nieuwe Panda een productieversie van de Centoventi zou zijn, recenter zagen we wat foto’s van een wat anoniemere creatie, waarvan we hopen dat het om een budgetmodel voor de Braziliaanse markt gaat. En vandaag… worden we redelijk gerustgesteld.

Fiat presenteert in een video met Fiat-baas Olivier Francois een reeks concept cars die we de komende jaren in productieversie mogen gaan verwelkomen. Het kan je smaak zijn of niet maar halleluja: het is Fiat wel gelukt een compleet eigen gezicht te creëren. Een soort futuristische variant van de klassieke Panda die in 1980 werd gepresenteerd.

De Fiat Panda is dan ook de eerste van deze serie die in wat geciviliseerde variant op de markt gaat verschijnen. De nieuwe Panda zal niet alleen elektrische zijn maar ook gewoon leverbaar worden met verbrandingsmotor. Naar eigen zeggen vooral zodat de auto’s overal ter wereld verkocht kunnen worden maar stiekem vermoeden we dat ze op deze manier ook nog geen knopen hoeven door te hakken als het gaat om het hele elektrische verhaal in Europa.

Maar er is meer! Zo is er onderstaande pick-up, een genre dat in Brazilië en andere niet-Europese markten nog altijd immens populair is.

Of wat dacht je van deze flinke SUV’s? Beiden modellen mogen wat ons betreft zo richting de afdeling ‘Van concept tot productiemodel’ waar ze van ons bitterweinig aan de auto’s hoeven aan te passen. Kom maar door!

Tot slot is er nog een soort hoge sedan-achtige coupé. Of coupé-achtige sedan, zo u wilt.