Gespot: Alfa Romeo 33 SportWagon Loden

Het is weer een een klassiek gevalletje van ‘we hebben goed en slecht nieuws’. Om maar met het goede te beginnen: we hebben een zeer bijzondere Alfa Romeo 33 SportWagon gespot, bij een Belgische aanbieder. Een verdraaid fraai exemplaar van een model dat we nog maar zelden aangeboden zien. Het is dan ook nog eens een gelimiteerde Loden-uitvoering. Slecht nieuws hadden we ook? Jawel, terwijl we dit typen is de auto verkocht en dan niet aan ons…

De Alfa Romeo 33 is voor veel liefhebbers van het merk een zeer geliefd model. Met zijn pittige boxermotoren, kenmerkende vormgeving en waanzinnige rijeigenschappen is de ’trentatre’ inmiddels doorgedrongen tot de klassiekerwereld. Een SportWagon is dan ook nog eens een weinig geziene carrosserievariant maar het kan natuurlijk altijd nog specialer.

De 33 die we hier tonen is een SportWagon Loden, waar er slechts 48 van geproduceerd zijn. Loden is een speciale materiaalsoort die vervaardigd is door boeren uit Tirol en de Dolomieten. Een zeer hoogwaardig materiaal dat niet alleen heel mooi maar ook erg sterk is. Dat vond ook Alfa Romeo en dus kwam het destijds met een gelimiteerde variant van de 33, de Loden. Met een groene lakkleur die perfect past bij het stoffen materiaal dat eveneens in groen is uitgevoerd.

De 33 verkeert dan ook nog eens in een formidabele staat en heeft slechts iets meer dan 120.000 kilometer achter de kiezen. Onder de kap een 1.4 boxermotor, zoals we die natuurlijk kennen uit de reeks.

We wilden het net over de (realistische) prijs hebben die voor de 33 werd gevraagd maar terwijl we de Italiaan nog even bekijken op de website van de aanbieder zien we dat hij inmiddels is verplaatst naar de verkocht-hoek. Iemand is er dus vandaag heel erg blij geworden!

Link naar aanbieder.