Unieke Ducati Streetfighter V4: mens en machine gecombineerd

De Ducati Streetfighter V4 is een serieuze motorfiets. Niet voor niets koppelen merken als Lamborghini en Bentley er maar wát graag hun naam aan. Die eerstgenoemde koppelde de merknaam aan de speciale Ducati Streefighter V4 Lamborghini, waarvan er 630 werd gebouwd (foto onder). Een zeer exclusieve uitvoering met een vanafprijs van ruim € 70.000. Maar het kan altijd specialer…

En daarom kwam Ducati met een gelimiteerde uitvoering voor bijzondere klanten, de Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti. Slechts 63 (uiteraard vanwege Francesco ‘Pecco’ Bagnaia) werden er gebouwd naar speciale wens van die klanten.

Eén van die zeer bijzondere motorfietsen is nu door kunstenaar Paolo Triolo nog exclusiever geworden. Tijdens het evenement ‘Art of creating myths’ werd deze Centauro, zoals de unieke Ducati heet, gepresenteerd. Paolo Triolo maakt hyperrealistische kunst, doormiddel van een speciale schildertechniek met zijn vingers. Hij heeft deze techniek gebruikt om ‘Centauro’ te schilderen, een figuratieve voorstelling van de armen van een man die gebogen zijn in acceleratie. Ook werd er van de Lamborghini zelf een vergelijkbaar kunstobject gemaakt.