Fiat Tipo hatchback duidelijk anders dan sedan

fiat-tipo-hatchback-02

De Fiat Tipo, die inmiddels als sedan officieel gepresenteerd is, krijgt in een later stadium ook een hatchback-variant en een SW-versie. Het lijkt er op dat deze een ander interieur gaat krijgen dan de sedan-variant die inmiddels aan het publiek getoond is. Ook qua exterieur wijkt de auto op meer punten dan alleen de achterzijde af.

Eerst het interieur. Daar zien we duidelijk een ander dashboard dan bij de Fiat Tipo sedan. Geen schermpje dat is opgenomen in het dashboard maar een losstaand scherm dat je tegenwoordig in veel auto’s al tegenkomt en ook bij de Fiat 500X al te vinden is. Ook de klokkenwinkel lijkt anders van vorm te zijn. Hiermee zou de Tipo hatchback wellicht een iets luxer voorkomen krijgen dan de sedan. De Fiat Bravo lijkt eindelijk een opvolger te krijgen!
fiat-tipo-hatchback-03

Aan de voorzijde zien we een iets andere vormgeving in de koplampen, met hoekige elementen en een donkere behuizing. Wellicht zijn deze lampen ook bij de duurdere sedans leverbaar, daarover is nog vrij weinig bekend. Onder in de bumper zien we een kunststof plaatje dat vermoedelijk dient voor het City Brake Control systeem.

fiat-tipo-hatchback-01

De achterzijde laat nog weinig zien van de uiteindelijk vorm, slechts de lichten zijn matig zichtbaar. Al met al lijkt het in ieder geval een nette en niet te uitbundige auto te worden. Dat mag dan niet direct zijn waar de autoliefhebber op hoopt, het is wel een welkome aanvulling voor het modelgamma van Fiat. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

Bron: video op Youtube.