Gelimiteerde Abarth 695 XSR Yamaha ook voor Nederland

Ook dit jaar wordt het Yamaha Factory Racing Team weer gesponsord door Abarth. Voor het derde jaar is het merk Official Sponsor en Official Car Supplier voor het FIM MotoGP team. Om de prettige samenwerking extra krachtig te maken komen beide merken nu met een speciale uitvoering voor op straat. Yamaha doet dat met de XSR900 Abarth, Abarth pakt uit met de 695 XSR Yamaha.

Abarth past natuurlijk bij gemotoriseerde sporten en daarom is het niet vreemd dat de samenwerking tussen Yamaha en Abarth zo goed verloopt. Dat de twee sportieve merken zo goed bij elkaar passen blijkt wel uit het feit dat de samenwerking verder gaat dan alleen het circuit. De in Pista Grey gespoten 695 is dan ook een versie die we erg kunnen waarderen. Achterop prijkt een XSR-logo, in het interieur vind je een aluminium badge met het productienummer.
Zowel de XSR900 als de 695 zijn uitgerust met behoorlijk van carbon. Bij de Abarth is dit onder andere te vinden op de bumper, de spiegels en in het interieur. Wat het tweetal ook gemeen heeft is de fabrikant van het uitlaatsysteem: Akrapovič. Het systeem zorgt voor een heerlijk geluid en een optimale doorstroom van de uitlaatgassen is natuurlijk gegarandeerd.

Standaard is een carbon dashboard, pedaalcovers, pookknop en dorpelpanelen zijn daar optioneel ook nog in uit te voeren. Onder de motorkap ligt de vertrouwde 165 pk sterke 1.4 T-Jet. Ook bij de standaard-uitrusting horen Koni-dempers achter, Eibach schroefveren, 17-inch Supersport lichtmetalen velgen met matzwarte afwerking, satijnchromen accenten op de portiergrepen en badgehouder, rode details in de bumpers en buitenspiegels, rode remklauwen en geperforeerde remschijven. Voor deze versie is een Mopar-tuningkit leverbaar om het vermogen te verhogen naar 180 pk en ook de lat hoger te leggen op het vlak van wegligging met Koni-schokdempers voor met FSD-klep (Frequency Selective Damping). Remmen gaat nog scherper dankzij een Brembo-remsysteem met zwevende remschijven voor (305x28mm geperforeerd en geventileerd) en high-performance Ferodo HP 1000/1 remblokken.

Voor de Nederlandse markt zijn er tien exemplaren gereserveerd en de 695 XSR Yamaha zal deze zomer beschikbaar zijn. Het prijskaartje is ook aan de Abarth gehangen, je komt in aanmerking voor één van de tien stuks als je € 37.995 bij de dealer achter laat.

[Best_Wordpress_Gallery id=”60″ gal_title=”Abarth 695 XST Yamaha”]