Gespot: unieke Alfa Romeo 166 3.2 V6

Extreem mooie 166 zorgt voor geld in oude sokken tellen

De Alfa Romeo 166, een model dat in rap tempo aan het uitsterven is. En ook een paar jaar geleden, in de tijd dat je ze nog met enige regelmaat zag, waren een aantal zaken een zeldzaamheid. Zo is een knalrode 166 een aardige zeldzaamheid te noemen. De 3.2 zie je evenmin veel. Een exemplaar vinden met minder dan 120.000 kilometer achter de kiezen? Ga maar zoeken!

We zijn volledig dealer-onderhouden nog vergeten in de opsomming hierboven maar in het kort: een rode 166 3.2 V6 met slechts 118.000 kilometer van eerste eigenaar en al zijn onderhoud door een dealer uitgevoerd lijkt er eentje in de categorie ‘onmogelijk’. Dat dachten we tenminste, tot we toevallig even op de website van Jelle Talsma aan het spieken waren. Het bedrijf uit het noorden van het land bied namelijk deze formidabele 166 aan, met de uit de GTA afkomstige 3.2 Busso met 241 pk. De 166 ziet er compleet smetteloos uit. De stoffen bekleding is wellicht niet ieders eerste keus maar zit wel heerlijk.

Een snoepje om te zien en, zo weten we uit ervaring, een genot om mee te rijden, zo’n handgeschakelde 166 3.2. Deze Progression is ook nog eens uitgevoerd met de mooiste (18″) wielen en is voorzien van xenon zodat je ook ’s nachts nog een beetje kunt zien waar je heen gaat. Het is even geleden dat we een 166 te koop zagen staan voor meer dan 12 mille maar het is nog véél langer geleden dat we het er moeiteloos voor neer zouden tellen als we in de running waren voor een dergelijk model.

Interesse? Op de website van Jelle Talsma staan veel meer foto’s.