Briljante beelden Targa Florio van 1973

Spectaculaire racebeelden uit de jaren '70

De Targa Florio, misschien hebben we er nog wel meer mee dan met de Mille Miglia. Waar de ‘Mille’ nog altijd een groot (commercieel) evenement is is dat bij de Targa Florio niet het geval. De spectaculaire race begon in 1955, midden jaren ’70 waren de hoogtijdagen. En direct ook het einde voor de legendarische race die werd gehouden op Sicilië…

Stel je even voor, begin jaren ’70. Bizar snelle raceauto’s met amper gewicht en wel 600 pk, dwars door kleine dorpjes, toeschouwers op een afstand die je nu alleen nog met wielrennen ziet. Natuurlijk ging dat niet altijd goed, om het zacht uit te drukken. Het kon niet meer, zo simpel was het. In 1977 viel het doek, iets dat we tot op de dag van vandaag betreuren, wat waren we er graag bij geweest.

Het internet puilt niet echt uit, wat betreft videomateriaal van de originele Targa Florio. Het is daarom waanzinnig om te zien dat een zekere Formula60 op Youtube deze fantastische video uit 1973 digitaal heeft verbeterd, geremastered dus. De originele film van het Archivio Nazionale Cinema d’Impresa was overigens niet voorzien van geluid dus dat heeft de maker er op meesterlijke wijze zelf ondergezet.