Gitaar die juiste snaar raakt bij Alfisti

alfa-romeo-guitar-4c-01

Je zult toch gek zijn van Alfa Romeo en gitaren… Dan kan je huidige verlanglijstje voor je verjaardag de prullenbak in. Harrison Custom Guitar Works komt namelijk met een gitaar die voor de Alfist de ultieme looks en sound moet hebben.

Er zullen er slechts 11 gemaakt worden en het instrument moet ongeveer € 5.000 kosten, $ 6.800 om precies te zijn. Het bedrijf in West Yorkshire (GB) bouwt de elf exemplaren op bestelling en het aantal is gebaseerd op het aantal decennia dat Alfa Romeo al historie aan het maken is.

alfa-romeo-guitar-4c-03

We zitten niet zo in de gitaartechniek maar naar het schijnt worden er bijzondere technieken en materialen gebruikt. De body zal gemaakt worden van populieren- en esdoornhout met een carbon inleg op de rug. Aan de voorzijde zijn de spijlen van aluminium gemaakt.

The Strat voiced pick ups housed within the brushed solid aluminium cases are by renowned UK pick up maker Aaron Armstrong, we use the superb tune o matic bridge by Tone Pro and the beautiful open housed machine heads from Hipshot.

alfa-romeo-guitar-4c-02

Het Alfa Romeo logo regelt het volume en de gitaar is gespoten in de rode kleur die op klassieke Giulietta’s is te vinden.

Meer info: Harrison Custom Guitar Works.