Impressie: Fiat 500 met twee extra portieren

fiat-500-vijfdeurs-2015

Een vijfdeurs Fiat 500, het klinkt onwaarschijnlijker dan het is. Met het nieuws van eind vorig jaar dat de Punto geen directe opvolger krijgt ligt het voor de hand dat Fiat met een andere auto in dat segment komt. Al snel konden we concluderen dat dit vermoedelijk een variant van de 500 met twee extra portieren zal worden.

Fiat concentreert zich duidelijk op twee modellijnen: de 500 en Panda. Van de 500 zijn inmiddels al flink wat varianten zoals de 500L en straks de 500X. Als toevoeging volgt straks waarschijnlijk ook nog een compacte hatchback met vijf portieren. Bevestigd is het nog niet maar het Franse L’AutoPlus komt alvast met een impressie.

Het is duidelijk dat het Franse magazine een mix heeft gemaakt de Fiat 500 en de 500L. Het oogt wellicht wat uitgerekt maar met name het achteraanzicht komt behoorlijk overtuigend over. Volgens de bron zal de vijfdeurs versie een slordige 15 centimeter langer zijn dan de driedeurs 500. Centimeters die vermoedelijk vooral extra beenruimte voor de passagiers achterin betekenen. De nieuweling zal volgend jaar gepresenteerd worden.

Impressie:  L’AutoPlus