Klassieke Concept Cars op Autosalon van Genève

In Genève niet alleen ruimte voor nieuws, ook is er plek voor prachtige creaties uit het verleden. Hieronder vind je zomaar wat klassieke Concept Cars die we tegenkwamen op de beursvloer. Stiekem is dit misschien nog wel meer genieten dan de nieuwtjes van de merken toch?

Update: 6 maart, 14:00 uur.

LAMBORGHINI MARZAL
In 1967 schitterde deze door Bertone ontworpen Marzal op de Autosalon van Genève. Een zeer extravagante auto, uitgerust met een 2.000 cc V6. Bertone bouwde de auto op basis van een Lamborghini Miura.

LANCIA SIBILO
In 1978 moet het een hippe kleur zijn geweest, dit chocolade bruin (we kunnen het ook anders omschrijven). Net als de creatie hierboven is het ontwerp gedaan door Bertone, die deze auto maakte op basis van een Lancia Stratos. De motor werd dan ook van de donorauto gebruikt. Bijzonder is hij zeker…

PININFARINA BIRDCAGE 75TH
Op basis van de Maserati MC12 ontwikkelde Pininfarina deze Birdcage, een soort reïncarnatie van de klassieke Maserati Birdcage. Een prachtige auto als je het ons vraagt, zijn leeftijd van 13 jaar zie je er niet vanaf, hij werd gepresenteerd op de show van 2005.

BIZZARRINI
Ook Bizzarrini laat drie klassieke Concepts zien uit het verleden. De donkerblauwe coupé is de Ghepardo, een soort retro-model dat in samenwerking met VGM Motors werd ontwikkeld. De auto stond op de salon van 2006. Onder de motorkap een 4,1 liter 8-cilinder. De fraaie rode tweezitter stamt uit 1968 en luistert naar de naam P538. Deze raceauto met een 5,3 liter achtpitter is een pure raceauto waarbij het chassis later werd gebruikt voor de Manta Bizzarrini. Tot slot die Manta Bizzarrini, die ook op de salon van 1968 stond. De Manta is een auto die werd ontworpen door Italdesign. Sterker nog: het was Italdesigns eerste auto.