De Concept Cars van de Autosalon van Genève

Naast de klassieke Concept Cars uit vervlogen tijden staan er dit jaar natuurlijk ook weer nieuwe auto’s waarvan we niet weten of ze er snel, ooit of nooit zullen komen. Ook die willen we je natuurlijk laten zien, waarbij het niet bij allemaal even gemakkelijk was om er goed rond om heen te lopen.

Update: 6 maart, 15.28 uur.

CORBELLATI
Als eerste de Corbellati Missile, de extreme creatie die we vorige week al voorbij zagen komen op de nieuwspagina’s. 1.800 pk en 500 km/u zijn de belangrijkste wapenfeiten van deze auto die op iedere manier bijzonder is. Qua vorm waren we niet erg enthousiast na de computerbeelden van vorige week, in het echt oogt het model een stuk beter. Bijna klaar? Mwoah, zo op het oog is men nog niet heel veel verder dan een fraai kleimodel.

GFG STYLE SYBILLA
Oké, het logo doet meer denken aan een Gucci-winkel dan aan een nieuwe auto maar het apparaat zelf oogt behoorlijk af. Op de salon staan twee stuks, eentje die nog volledig massief is en eentje die daadwerkelijk een interieur heeft. Niet de meest rank gelijnde auto die we ooit gezien hebben maar in het echt (net als de Corbellati) beter dan op de plaatjes. Op de stand van Giorgetto Giugiaro, het bedrijf achter GFG, staat ook nog een prachtig prototype van Bertone, de Chevrolet Corvair van de salon in 1963. Vreemd dat er een Bertone-ontwerp op de stand van Giugiaro staat? Allerminst, van 1959 tot 1965 werkte Giorgetto voor Bertone.

PININFARINA HK GT
Deze prachtige elektrische supercar komt van Pininfarina en luistert naar de naam HK GT. Die eerste twee letters staan voor Hybrid Kinetic, het bedrijf waarmee Pininfarina deze auto samen heeft ontwikkeld. De HK GT wordt aangedreven door een 20 KwH accu die zorgt voor een vermogen van minimaal 600 kW, een slordige 953 pk. Naar de honderd schiet de vierzitter in 2,9 seconden, de top ligt op een begrensde 250 km/u. Er is een microturbine aanwezig als range-extender die er voor zorgt dat de auto in plaats van 100 volledig elektrische kilometers zo’n 1.000 km kan afleggen. Helaas was het écht te druk om een foto van de achterkant te maken. Die volgt dus later.

PININFARINA H2 SPEED
Net als de voorgaande auto is ook deze Pininfarina in samenwerking met Hybrid Kinetic ontwikkeld. Deze racer stond twee jaar geleden ook op de salon en won toen de prijs voor ‘Best Concept of the Year’.

ITALDESIGN
Italdesign toont niet alleen klassiekers maar is ook verantwoordelijk voor deze twee bijzondere vervoersmiddelen. De eerste is een compacte stadsauto van Audi, de Pop.Up Next. Het is een herziende versie van de Pop.Up Next Concept die vorig jaar al te zien was, toen nog zonder Audi-logo’s. De blauwe tweezitter luistert naar de naam Italdesign Giugiaro Zerouno Roadster, een hele mond vol dus. Filippo Perini tekende de auto en dat is niet de minste, hij is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de Lamborghini Veneno. De 610 pk sterke V10 wordt geleend van Audi en Lamborghini. De prijs? Die ligt rond de 2 miljoen, een half miljoen meer dan de dichte versie die eerder al gepresenteerd werd.

CARROZZERIA TOURING SUPERLEGGERA SCIADIPERSIA
En de gouden trofee voor de langste naam gaat naar… Juist ja, de Carrozzeria Touring Superleggera Sciadipersia. De carrosseriebouwer neemt een Maserati GranTurismo als basis en ontdoet deze van de complete carrosserie. In plaats daarvan komt deze bijzonde Sciadipersia (‘Sjah van Perzië’) met veel chroom en aluminium details. De wielen lijken te komen van de Alfa Romeo 8C, vermoedelijk hebben ze daar nog wat setjes van over na het verbouwen van de nodige Disco Volante’s.