Marchionne: Fiat minder prominente rol in Europa

Sergio Marchionne heeft op de Autosalon van Genève gesproken over de toekomst van de verschillende merken. Het meest gehoorde antwoord op de vragen van de pers was zonder twijfel: ‘Op 1 juni hoort u meer!’. Toch liet Marchionne wel wat los over andere zaken, zoals de toekomst van Fiat in Europa.

Sergio is er duidelijk over: ‘Ik draai Fiat nooit de nek om, het is een merk met geweldige toekomst!‘ Tegelijkertijd geeft hij aan dat er een enorme toekomst voor Fiat in Latijns-Amerika ligt en dat er in Europa vooral ruimte is voor de 500 als ‘kapstok’ en daarnaast ook voor de Panda en zijn derivaten. De grote man van FCA gaat verder: ‘We moeten ook niet te emotioneel zijn, de relevantie van Fiat voor het publiek is wat afgenomen.

Heel erg dubbel dus. Goed nieuws om te zien dat Fiat toekomst heeft, ook in Europa. De 500 en de Panda zijn nog altijd de belangrijkste modellen voor Fiat en dat zullen ze, zeker in Europa, dus ook blijven. Wat er verder naast zal lopen in de toekomst blijft nog even de vraag. 1 juni krijgen we heel erg veel antwoorden in de vorm van de plannen tot en met 2022.

Bron: Quattroruote