Maserati Ghibli gaat als een speer…

MASERATI-Ghibli-4839_10

… en dan bedoelen we even niet de prestaties op het asfalt maar de interesse in het model. Harald Wester vertelde dat tijdens een presentatie in het thuisland van Maserati. Er zijn inmiddels al riant meer dan 2.000 exemplaren besteld en dat zijn voor een auto in deze prijsklasse toch prettige aantallen.

Volgens Wester heeft dit te maken met het feit dat de Ghibli één van de weinige onderscheidende auto’s in zijn klasse is. Met ‘zijn klasse’ worden dan auto’s als de Audi A7, BMW 5-serie en Jaguar XF bedoeld. Dat er nu al zoveel Ghibli’s besteld zijn is best opmerkelijk, want het model zal pas over enkele maanden leverbaar zijn in veel Europese landen. Overigens zijn de meeste bestellingen door Amerikanen gedaan; de teller in Europa staat inmiddels op bijna 700 stuks.

De prijzen van de Maserati Ghibli voor Nederland konden we vorige week al melden. Een Ghibli op je oprit zetten kan vanaf € 80.376. Voor dat geld rij je een V6 diesel, die vermoedelijk gelijk één van de meest verkochte uitvoeringen van het kleinere broertje van de Quattroporte zal worden.