Maserati Ghibli ook als Hybrid

Met viercilinder en elektromotor klaar voor de toekomst

Jawel, het is zover: Maserati gaat aan de hybride! Het aftrappen is weggelegd voor de Ghibli, die vanaf straks leverbaar is als variant met viercilinder en elektromotor. Dat klinkt misschien tammetjes maar er is weinig reden tot klagen!

Volledige elektrificatie is onderweg voor het merk met de drietand maar de Ghibli Hybrid is alvast een eerste stap in die richting. De belangrijkste nieuwe dingen aan de Ghibli zijn natuurlijk de motoren dus daar beginnen we mee. Onder de motorkap ligt een 2.0 viercilinder, die we kennen van Alfa Romeo. Deze krachtbron is ook te vinden in de Giulia en Stelvio en we kunnen daarom na veel ervaring zeggen dat de motor ongetwijfeld voor prettige rijeigenschappen gaat zorgen in de Ghibli, al zal het geluid wat minder aansprekend zijn dan bij de 3.0 V6 die hij in feite opvolgt. In de Ghibli is de vierpitter niet alleen, hij wordt vergezeld door een 48V mild-hybrid-systeem. Samen zijn deze motoren goed voor 330 pk en 450 Nm. Dat moet zorgen voor een sprint naar de 100 km/u in 5,7 seconden en een topsnelheid van 255 km/u.
Leuk die prestaties, het gaat eigenlijk natuurlijk om het verbruik en de uitstoot. Althans, niet volgens ons, maar het is wel de reden van de komst van de Hybrid. Het verbruik volgens de WLTP-cyclys bedraagt 8,5 tot 9,6 liter per 100 kilometer. De voorlopige uitstoot (berekening nog niet definitief) bedraagt 192 tot 216 gram per kilometer.

Ook qua uiterlijk steekt Maserati de Ghibli in het nieuw, als zijn de aanpassingen subtiel te noemen. De Hybrid krijgt nieuwe achterlichten, al zal dat ongetwijfeld ook op de normale Ghibli’s doorgevoerd gaan worden. Wél typisch Hybrid zijn de blauwe details op de ventilatie-kieuwen achter de voorwielen, in het Maserati-logo op de C-stijl en remklauwen zijn eveneens blauw gekleurd.
Kijken we binnen dan zien we een gegroeid scherm in de middenconsole, het meet nu 10,1 inch in plaats van 8,4. Ook in het interieur veel blauwe details, al kun je dat ongetwijfeld ook weglaten als je de auto samenstelt.

De Ghibli Hybrid zal eind dit jaar of begin volgend jaar te koop zijn. Vanwege de lagere uitstoot zal de Ghibli Hybrid een fors stuk goedkoper worden dan de huidige 3.0 V6.