Maserati Ghibli stevig vermomd aangetroffen in Italië

big_foto-spia-maserati-ghibli-05

We moeten nog een tijdje geduld hebben voor Maserati het nieuwe instapmodel zal presenteren, maar de Ghibli komt er aan! Vermoedelijk nog voor het eind van dit jaar zal het merk met de drietand de bijna vijf meter lange ‘instapper’ presenteren. Inmiddels is weer een testwagen gesignaleerd op de Autostrada in de buurt van Turijn.

Een lezer van de Italiaanse website Autoblog.it zag deze stevig ingepakte Ghibli net op tijd en kon zo enkele foto’s maken. Erg veel kunnen we er niet uit opmaken, behalve dat de auto een wat vlakkere achterzijde lijkt te krijgen, met een relatief grote achterruit. Het lijkt er op dat er voor een hatchback wordt gekozen, die dus een met achterruit scharnierende achterklep heeft. Uiteraard kan dit ook een vertekend beeld zijn, maar het lijkt ons niet onlogisch.

big_foto-spia-maserati-ghibli-04

Ook onderstaande Quattroporte werd aangetroffen, ook een zwaar gecamoufleerde auto. Wellicht gaat het hierbij om een test met de zescilinderversie.

big_foto-spia-maserati-ghibli-03

Terug naar de Ghibli: onder de motorkap wordt het smullen, want de E-segmenter krijgt motoren waarmee de Italiaan het op kan nemen tegen stevige jongens van de concurrentie. Er zijn een biturbo V6 en een V8 gepland, evenals de een biturbo dieselmotor, de eerste van Maserati ooit. De benzinemotoren zijn enigszins afgezwakte varianten van die uit de Quattroporte; de V6 zal er vermoedelijk rond de 380 pk uit persen, de V8 zal tegen de 500 pk aan hangen. Achterwielaandrijving is standaard, vierwielaandrijving wordt een optie.