Maserati zet in op elektrisch met veel nieuwe modellen

Ook Maserati komt, net als Alfa Romeo, natuurlijk aan de beurt tijdens de grote toekomstpresentatie van FCA. Bij Maserati worden de pijlen duidelijk gericht op elektrische modellen. Met een nieuwe sportwagon in de vorm van de Alfieri en volledig elektrische Quattroporte en Levante gaat het roer flink om.

Alfieri – Maserati komt (eindelijk) met een opvolger voor de GranTurismo en GranCabrio. De modellen draaien al lange tijd mee en hoewel we het nog steeds prachtige auto’s vinden wordt het wél een keer tijd voor wat nieuws. Dat nieuws komt dus nu, de Alfieri die in 2014 werd gepresenteerd als concept car gaat in productie en komt ook als volledig elektrische variant. Deze valt onder Maserati’s Blue-label, dat de elektrische modellen kenmerkt. De elektrische Alfieri zou een topsnelheid van 300 km/u krijgen en een sprint naar de 100 gaat slechts 2 seconden duren.

Quattroporte en Levante – De nieuwe Quattroporte en Levante zullen ook met plug-in techniek komen. De Levante zal met een paar jaar een facelift ondergaan, van de QP verwachten we eerder een compleet nieuw model. Tevens komt er nog een SUV onder de Levante, waarbij wij verwachten dat die het nodige zal delen met de Alfa Romeo Stelvio.

Gewoon lekker benzine – Wees gerust, Maserati geeft in de presentatie aan dat het ook gewoon verbrandingsmotoren blijft leveren, afkomstig van Ferrari.