Mr. Bean doet zijn prachtige Lancia Thema 8.32 weg

Lancia Thema 8.32 - Rowan Atkinson

De Lancia Thema 8.32 is één van die youngtimers die in prijs aan het stijgen is maar nog lang niet de status ‘onbetaalbaar’ bereikt heeft. Gelukkig maar, zo kun je als liefhebber nog voor een redelijk bedrag zo’n zeldzaamheid bemachtigen. Een goed gedocumenteerd exemplaar aanschaffen is hierbij de gouden regel en wat dat betreft zou je met deze auto van een beroemdheid nog wel eens een goede kunnen hebben.

Mr. Bean, in het dagelijks leven beter bekend als Rowan Atkinson, kocht zijn Thema zeven jaar geleden. Atkinson koos bewust voor een eerste serie, in zijn ogen de mooiste. Ook zocht hij naar een uitvoering met Alcantara bekleding, in tegenstelling tot het standaard leder van de 8.32. Door de jaren heen spendeerde hij zo’n 22.000 euro aan de auto, inmiddels verkeert de auto dan ook in een schitterende staat.

De auto staat op ‘no reserve’ en dat betekent dus dat er geen bodemprijs is, hij zal sowieso verkocht worden. Tenzij er niemand biedt natuurlijk maar dan schudden wij met de redactie de broekzakken leeg zodat we toch nog net voor sluiting € 100 intikken. De auto wordt over een goede maand geveild, op 24 en 25 februari om precies te zijn. Meer info? Dan kijk je bij Silverstone Auctions op de website.