Nieuwe Fiat Panda wordt veelzijdig, slim en goedkoop

Terwijl Fiat zich in de nabije toekomst volledig lijkt de concentreren op de 500-familie wordt de Fiat Panda niet vergeten. Dat blijkt uit een interview dat Quattroruote had met een medewerker van FCA in Italië. De nieuwe Panda wordt veelzijdig, slim en te configureren op een manier die helemaal nieuw is. Daardoor kan de nieuwe Panda wel eens een groter succes worden dan we durven te hopen.

De eerste generatie is inmiddels een auto die iedereen kent, een model dat zich mag scharen in de lijst van vierwielers die het hebben geschopt van een auto voor het volk tot beroemde klassieker. Ook de tweede generatie van het model was een enorm succes en hoewel de derde (huidige) Panda ook een succes is lijkt de kleine Italiaan zich iets minder te onderscheiden van de concurrentie. Iets dat ook moeilijker is tegenwoordig. In de jaren ’80 en ’90 was Fiat heer en meester op het gebied van kleine auto’s maar de concurrentie heeft niet stilgezeten en weet inmiddels ook hoe ze een goede kleine auto moeten maken. Toch lijkt Fiat een manier te hebben gevonden om rond 2020 wat marktaandeel terug te pakken. Hierbij doelen we uiteraard op de landen buiten Italië want in het thuisland loopt de Panda nog altijd als een speer met meer dan 10.000 exemplaren per maand!

De nieuwe Panda zal op een manier te configureren zijn die tot nu toe onbekend is. De nieuweling, die in 2020 moet verschijnen, is niet alleen op het gebied van ‘personalisering’ helemaal naar smaak aan te passen maar ook op het gebied van functionaliteit. De bron spreekt bijvoorbeeld over een achterbank die je achterwege kunt laten als je die niet nodig vindt. Ook elektrische ramen behoren niet tot de standaard uitrusting. Je kunt hierdoor met zeer kale, gunstig geprijsde auto beginnen en hem helemaal naar wens samenstellen. Een luxe Panda behoort ook tot de mogelijkheden maar heb je hem puur als simpel vervoer kan het dus lekker goedkoop. We hopen dat Fiat het daadwerkelijk op deze manier aanpakt, juist het simpele karakter van de eerste Panda heeft het model tot legendarische auto gemaakt.

De afbeelding is puur illustratief en heeft weinig met de nieuwe Panda te maken, vermoedelijk.