Nieuwe koplampen en dashboard voor Giulia en Stelvio

Alfa Romeo trekt looks van beide modellen meer richting Tonale

Alfa Romeo komt over een paar maanden met een facelift en update voor de Giulia en Stelvio. Naast een hybride aandrijflijn zullen de twee modellen ook qua uiterlijk een verjongingskuur ondergaan, al zal dat vermoedelijk vrij beperkt blijven als we deze twee gelekte foto’s mogen geloven.

We schreven er al eerder over, de Giulia en Stelvio krijgen een kuurtje om jong te blijven. Alfa Romeo lijkt gelukkig te kiezen voor subtiele aanpassingen waarbij de lijn van de auto gewoon behouden blijft. De koplampen, waarbij je nu nog kunt kiezen voor prehistorische halogeen verlichting of ook al niet te moderne xenon, zullen Full Led of Matrix Led worden, net als bij de nieuwe Tonale. Wel blijft de unit zelf qua vorm hetzelfde.

Ook binnen zal er wat veranderen in de Giulia en Stelvio. Vermoedelijk worden de tellers geëxecuteerd en maken ze daarmee ruimte voor een volledig digitaal paneel. De foto hierboven (via @instalfisti) zegt dat het zo is, al is het nog niet bevestigd door Alfa Romeo. De zilvergrijze randen om het digitale paneel lijken in ieder geval dunner te zijn dan bij de Tonale (zie foto’s hieronder) dus we durven de gok wel aan dat het inderdaad om het nieuwe Giulia- en Stelvio-instrumentarium gaat. Met de komst van (Mild) Hybrid motoren voor het tweetal biedt het digitale scherm meer mogelijkheden om alle informatie te geven. De één zal groot voorstander zijn, de ander zal een traan laten vanwege het verdwijnen van de analoge meters. Wij zitten er tussenin: ja, wij houden van analoge meters, net zoals we een analoog, automatisch horloge ook veel mooier vinden dan een Apple-watch. Ondertussen snappen we ook dat de klant tegenwoordig gewoon een digitaal scherm wil. De update volgt ergens dit jaar, we vermoeden dat een officiële kennismaking tot de tweede helft van dit jaar op zich laat wachten.