Officieel: Alfa Romeo Giulia 2015 [UPDATE: video!]

Alfa_Romeo-Giulia_2016_1600x1200

Eindelijk! Na lang, lang wachten en een hoop onzekerheid is hij daar: de nieuwe Alfa Romeo Giulia! Alfa Romeo’s nieuwe middenklasser die het moet gaan opnemen tegen de gevestigde orde is officieel gepresenteerd en dus kunnen we eindelijk de eerste foto’s laten zien.

Althans… ‘Is gepresenteerd’ is nog niet helemaal waar, hij wordt op dit moment gepresenteerd. Na wat gelekte screendumps van de video zijn nu ook de eerste officiële foto’s naar buiten gekomen. Inmiddels hebben we ook de eerste grote afbeeldingen binnen.

105 jaar Alfa Romeo, op de kop af. 24 Juni 1910 werd namelijk A.L.F.A. opgericht, de afkorting voor (‘Anonima Lombarda Fabbrica Automobili’). 24 juni is een belangrijke dag voor Alfa Romeo en na vandaag zal niemand dat meer vergeten. 24 juni is niet alleen het begin van Alfa Romeo, 105 jaar geleden, het is ook de start van een nieuw Alfa Romeo, vandaag. Met de komst van de Alfa Romeo Giulia begint een nieuw tijdperk voor het merk. De Giulia had de afgelopen dagen het internet in zijn greep en het lijkt er op dat dat de komende tijd niet gaat veranderen.

Om niet te verdwalen in meters tekst gaan we proberen de nieuweling kort te omschrijven, beginnend met de buitenzijde. Een eigen gezicht, simpele lijnen en weinig overbodige knikken, vouwen en groeven. We haalden het gisteren al even aan maar het blijkt gelukkig ook echt zo te zijn. Langwerpige koplampen en achterlichten zorgen voor een gestrekte lijn en de brede heupen accentueren extra dat het om een achterwielaangedreven auto gaat. de korte overhang aan de voorkant en lekker stevige achterzijde leggen daar nog eens extra de nadruk op.

1795908_893648294014907_4791662180220091859_o

Op deze extreem dikke versie, waarvoor het Quadrifoglio-logo weer uit het schap getrokken is, zijn diverse luchtinlaten te vinden, in de voorbumper, motorkap en voorschermen. Bij de normale Giulia zullen deze schitteren door afwezigheid en zal er bij die tammere versie ook meer chroom aangebracht worden, onder andere om de zijruiten.

Om maar met de deur in huis te vallen: 510 pk! Dat is het vermogen dat de nieuwe Giulia levert in zijn meest krachtige vorm. dit vermogen wordt gehaald uit een 3-liter zescilinder die is ontwikkeld in samenwerking met Ferrari. Deze topsporter zal zijn weg vinden naar de Giulia Quadrifoglio. Wat een naam, heerlijk!
Met deze krachtpatser lukt het de Giulia om in slechts 3,9 seconden naar de 100 te vliegen en door een perfecte gewichtsverdeling van 50% voor en 50% achter is een waanzinnige wegligging een feit. Rijden kunnen we uiteraard nog niet maar Alfa Romeo belooft ons de meest directe en communicatieve besturing op de markt.
Het meest kijken we uiteraard uit naar de achterwielaangedreven varianten, er komen echter ook Giulia’s met vierwielaandrijving. Overigens heeft Alfa Romeo bij deze motor voor het eerst de beschikking over een systeem dat cilinders uitschakelt als ze niet nodig zijn.

Enkele technologische hoogstandjes zijn Torque Vectoring voor ongekende stabiliteitscontrole, geïntegreerd remsysteem voor een veel kortere remweg en een actieve Aero Splitter voor hogere downforce bij hogere snelheden. Alle technologische kennis is ook in de materiaalkeuzes gestopt, met als resultaat een bijzonder laag gewicht. Carbon, aluminium, aluminium composiet en diverse plasticsoorten zorgen voor een weight-to-power ratio van minder dan 3 kilogram per pk. Italië rept nog niet over en gewicht maar denk bij de topper dus aan ongeveer 1.500 kilogram.

Alfa’s slogan die je overal gaat terugzien is ‘la meccanica delle emozioni’, ofwel ‘de mechanica van de emotie’. Alfa Romeo combineert de nieuwste technieken en ervaring om te zorgen voor een fantastische auto, zonder dat deze het karakteristieke Alfa-gevoel mist.

We kunnen niet wachten op meer…