Officieel: Ducati onthult de nieuwe SuperSport

Ducati heeft de eerste motor van het nieuwe modeljaar 2017 gepresenteerd. De SuperSport is de eerste in een nieuwe lijn van motoren voor het merk. SuperSport staat bij Ducati niet voor de meest extreme racer maar voor een tweewieler die naast erg sportief ook comfortabel is voor de dagelijkse ritten.

Voor wij ons zegje doen over de nieuwe Duc, laten we eerst de CEO van Ducati, Claudio Domenicali, maar even aan het woord. Tijdens de persdag van de INTERMOT 2016 klonk hij namelijk bijzonder trots over de nieuweling:
“Ik ben extreem trots op het feit dat ik de eerste motor van 2017 mag presenteren, namelijk de SuperSport” begon Domenicali aan zijn toespraak tijdens de onthulling van de nieuwste Ducati. “Nadat Ducatisti de mogelijkheid hebben gehad om de SuperSport te bewonderen tijdens de World Ducati Week 2016, is het tijd om de motor te presenteren aan de duizenden enthousiastelingen die gretig gewacht hebben op een sportmotor van Ducati, die zowel plezier en sportief rijden mogelijk maakt, ook tijdens alledaagse rijsituaties. Gevorderde rijders zullen het sportieve karakter van de SuperSport en zijn geweldige rijeigenschappen op de openbare weg waarderen. Daarnaast zullen zowel de ervaren Ducatisti als de nieuwe rijders ook de veelzijdigheid en eenvoudige bediening op prijs stellen. De motor is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik als het maken van verre reizen”. Vervolgens keek Claudio Domenicali vooruit naar de EICMA 2016: “Volgende maand, tijdens de Ducati Wereld Première op 7 november, zullen wij de andere motoren onthullen die gelanceerd worden door Ducati voor het komende jaar. Deze première zal wereldwijd live worden gestreamd. We kunnen gerust stellen dat wij met deze motoren veel van de huidige behoeften en wensen inwilligen van huidige en toekomstige Ducati rijders.”

Goed, zoals gezegd is de SuperSport dus voor mensen die een sportieve ‘fiets’ willen maar die geen zin hebben in een motor die meer voor het circuit dan voor de openbare weg is ontwikkeld. De SuperSport is ook comfortabel en geschikt voor de dagelijkse ritten waarbij ook wendbaarheid en gemak belangrijk zijn. Naast de eenvoudige bediening is er ook nog het Ducati Safety Pack, bestaande uit een Bosch ABS systeem en Ducati Traction Control.

Mocht je na het zien van de woorden ‘comfortabel’ en ‘dagelijkse ritten’ denken dat het maar een softe fiets is dan heb je het helemaal mis. De SuperSport wordt aangedreven door een 937 cm³, 11° Testastretta tweecilinder, die 113 pk en een lineaire koppelkromme produceert. De motor is in drie standen te zetten (Sport, Touring en Urban) waardoor je het karakter kunt afstemmen op de voorkeur van rijden.

Door de eenvoudige bediening en het Ducati Safety Pack, dat bestaat uit een Bosch ABS systeem en het eigen ontwikkelde Ducati Traction Control systeem, heeft de berijder optimale controle over de sportieve motor. Ducati richt zich met deze motor, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en lange onderhoudsintervallen, op de dagelijkse inzetbaarheid van de SuperSport. Met een comfortabele zitpositie voor zowel de rijder als passagier, een in hoogte verstelbare kuipruit, een 16 liter grote brandstoftank en het gunstige brandstofverbruik is de SuperSport geschikt voor zowel dagelijkse ritten als middellange afstanden.

Naast de reguliere SuperSport, is er ook de SuperSport S. Die bovenop de opties en accessoires van de reguliere SuperSport ook uitgerust is met volledig instelbare Öhlins ophanging, Ducati Quick Shift en zadel cover. Deze laatste twee opties zijn ook als extra accessoire beschikbaar voor de standaard SuperSport.

[Best_Wordpress_Gallery id=”28″ gal_title=”Ducati SuperSport 2016″]