Officieel: Ferrari 488 Pista Spider

In februari presenteerde Ferrari de fenomenale 488 Pista. Zoals gebruikelijk bij de laatste modellen, brengt het merk wat later ook een open versie uit van de hardcore-variant en dat is ook nu weer het geval. Welkom 488 Pista Spider!

Voor het Ferrari is het het vijftigste zogenaamde drop-top model en tevens is de Pista Spider voorzien van de krachtigste V8 van het merk ooit. Met 720 pk een turbopower zal niemand ook maar een seconde het idee hebben iets te missen. Met zijn enorme lading aan vermogen heeft de Pista Spider een uitzonderlijke goede gewicht/pk-verhouding van 1,92 kg/pk. Iedere pk moet dus 1,92 kilogram voortslepen. Ter vergelijking: bij een lekker vlotte Alfa Romeo 156 3.2 V6 GTA krijgt iedere pk een slordige 5,52 kilogram voor de kiezen. Het laat de Ferrari er mee in 2,85 seconden naar de 100 vliegen, het sprintje naar de 200 neemt slechts 8 seconden in beslag. De top? 340 km/u.

Het gaat bij deze Pista Spider voor de meeste eigenaren vermoedelijk meer om te beleving. Althans, in vergelijking met de dichte Pista. Een fantastisch geluid (ja, zelfs met turbo’s) en bij ieder toerental een enorme druk in je rug zorgen er voor dat je geen moment vergeet in een extreme auto te rijden. Tegelijkertijd kun je dankzij het open dak genieten van je wapperende haren, als die blijven zitten bij 340 km/u tenminste…

Verder volgt de Pista Spider de modificaties van de gesloten Pista en is ook de Spider voorzien van een speciale striping die aan de achterkant eindigt in de flinke vleugel. Speciale 20″ diamond-finish wielen maken het feestje compleet.