Primeur: Alfa Romeo 4C Spider

AlfaRomeo_4C_Spider_2014-01

Een geheim heeft Alfa Romeo er nooit van gemaakt dat er na de komst van de Alfa Romeo 4C ook een open variant zou komen. Vandaag, toch nog redelijk onverwacht, staat hij plotseling in Genève. De naam zal voor niemand een verrassing zijn: 4C Spider.

Van sommige auto’s is het totaal niet in te schatten hoe een open versie er uit zal gaan zien. Bij de 4C was dat echter niet het geval, want de lijnvoering gaf al een indicatie hoe een variant zou ogen waarbij het dakje gedemonteerd kon worden. Nu blijkt dat de 4C Spider inderdaad zo is geworden als we verwacht hadden, maar dan wel met enkele opvallende zaken.

AlfaRomeo_4C_Spider_2014-02

Het meest in het oog springend zijn de koplampen van de 4C Spider, deze lijken weer op de uitvoering die we kennen van de 4C GTA Concept en niet op de lichtunits op de productieversie van de gesloten 4C. Deze koplampen kregen in het begin veel kritiek en hoewel de meeste mensen ze in het echt wel fraaier vinden dan op de eerste beelden die werden verspreid, heeft Alfa Romeo er toch voor gekozen de Spider van wat minder controversiële ‘ogen’ te voorzien. We zijn benieuwd hoeveel kersverse Coupé-eigenaren deze lampen alsnog zullen monteren.

AlfaRomeo_4C_Spider_2014-03

Naast de gewijzigde koplampen zien we een koolstofvezel rolbeugel achter de stoelen en is ook de bovenzijde van de voorruit van dit materiaal. Dat doet vermoeden dat ook het dakje van koolstofvezel is maar dat kunnen we nog nergens ontdekken. Een nieuw model wielen vindt zijn weg naar de Spider, terwijl de bekleding van het interieur in een wat chiquere combinatie is te krijgen.

AlfaRomeo_4C_Spider_2014-05

Net als bij de Abarth 695 biposto heeft Akrapovic ook bij Alfa Romeo goede zaken gedaan want het is de officiële uitlatenleverancier voor de 4C Spider. Het was trouwens een leuk nieuwtje dat de 4C een Nederlands tintje krijgt: het carbon chassis wordt door de Twentse fabrikant van vezelmaterialen TenCate geproduceerd, waarvoor ook een fabriek in Italië zal worden gebouwd.

 

Het is nog niet bekend wanneer de Alfa Romeo 4C Spider op de markt komt en over prijzen kunnen we ook nog niets melden. De Spider wordt vandaag onthuld, meer info zal ongetwijfeld spoedig volgen.