Scoop: is dit de Alfa Romeo Giulia GTA?

Terwijl de Giulia al een spetterende indruk op de Nürburgring heeft achtergelaten met een tijd van 7 minuten en 39 seconden is het voor Alfa Romeo kennelijk nog niet genoeg. Deze Giulia werd door Autogespot op de foto gezet rondom de ‘De Groene Hel’. In eerste instantie lijkt er weinig bijzonders maar een nadere blik toont toch een wijziging ten opzichte van de Giulia Quadrifoglio.

Toegegeven: het is een beetje koffiedik kijken. Wat er hier voor de neus staat is niet helemaal duidelijk. We zien duidelijk een hogere achterspoiler dan bij de normale Quadrifoglio maar of het hier om een extra pakket gaat of dat er een echt nieuwe uitvoering staat is niet bekend.

Er is al eens gesproken over een extra lichte en krachtige versie van de Quadrifoglio maar of dat deze auto (in wording) is is niet duidelijk. Mocht dat wel het geval zijn dan is de kans groot dat er in plaats van 510 pk nu 550 pk onder de motorkap ligt. Dankzij nóg rianter gebruik van carbon zou het gewicht juist nog lager zijn, een heerlijke combinatie.