Steppen met MV: EMV Agusta Rapido

We houden van MV Agusta. Een prachtmerk, met prachtfietsen toen en prachtfietsen nu. Tot nu toe waren de tweewielers van MV altijd een tikkeltje heftig, brutaal, niet voor iedereen. Het merk presenteert nu echter een tweewieler die voor maar weinig mensen ’teveel van het goede’ zal zijn. Steppen maar!

Met de Rapido Serie Oro slaat MV Agusta een nieuwe weg in. Een populaire, want er is bijna geen auto- of motorfabrikant die op het moment geen elektrische step in het gamma heeft. MV Agusta voegt zich nu ook bij de step-club en presenteert het nieuwe model zelfs op een speciale website: emvagusta.com. Juist, de letter ‘e’ wordt aan de merknaam toegevoegd. Het zou ons niets verbazen als je op deze website in de toekomst meer elektrische modellen van MV Agusta zult vinden.


Terug naar de step. MV heeft de step in ieder geval typische MV-looks meegegeven. Zowel de koplamp, achterkant als ook de hele lijnvoering is duidelijk geïnspireerd op het reguliere modelaanbod van de Italianen. De kleuren van de ‘Serie Oro’ passen ook nog eens helemaal bij het merk.
De 10.4 Ah batterij is gekoppeld aan een elektromotor die een vermogen levert van 500W. De topsnelheid van de Rapido is 38 km/u al vermelden ze er duidelijk bij dat de maximum snelheid in de EU 25 km/u bedraagt. Geen idee of de topsnelheid dan ook is aangepast aan de markt waarvoor hij bestemd is maar we vermoeden dat die eventuele begrenzing er snel af is. Bij modaal gebruik (20 km/u, 75 kg balast) haalt de EMV zo’n 50 kilometer voor je weer moet laden. Van leeg naar vol duurt zo’n 6 uur.
Weeg je meer dan 100 kilogram dan hebben we slecht nieuws: dat is het maximum gewicht voor de Rapido. Verder is de step rijkelijk uitgerust: standaard is een bijna 4″ groot LCD-scherm en zijn er dubbele remschijven aanwezig.

Tijdelijk is de Rapido Serie Oro er al voor € 700 (excl. VAT). Als je er in Nederland gewoon op mocht rijden dan hadden we hem nú besteld…

Meer info en bestellen: emvagusta.com.