Technische upgrade voor Maserati Ghibli en Quattroporte

Met de Levante als neusje van de zalm, is het voor Maserati een mooi moment om ook de Ghibli en Quattroporte te voorzien van een lichte update. Een nieuw infotainmentsysteem en nieuwe en/of verbeterde rijassistentiesystemen maken de twee luxe berlina’s weer helemaal van nu.

De reden dat we zo gek zijn van de Ghibli en Quattroporte is niet het multimediasysteem. Ten eerste vinden we het niet het belangrijkste van de auto en ten tweede was het niet van de áller, áller modernste soort. Daar komt nu verandering in met een nieuw systeem dat zich, net als bij de meeste concurrentie, perfect laat bedienen met een centrale bedieningsknop. De tunnelconsole is er voor aangepast en naast de nieuwe knop kan het 8,4″ grote scherm ook worden bediend door aanraking. Het systeem is ook compatible met Apple CarPlay en Android Auto smartphonefuncties.

Ook nieuw (of verbeterd) zijn de nodige rijassistentiesystemen. De twee riante Maserati’s hadden er al geen gebrek aan maar vanaf ‘modeljaar 2017’ zijn de volgende zaken beschikbaar:
Adaptive Cruise Control met Stop & Go (houdt met behulp van een radarsensor en camera automatisch een veilige afstand ten opzichte van een voorligger, tot aan een volledige stop inclusief automatisch wegrijden)
Lane Departure Warning (waarschuwt wanneer de auto bij snelheden boven 70 km/u onbedoeld van rijbaan wisselt en de rijbaanmarkering overschrijdt)
Forward Collision Warning met Advanced Brake Assist (waarschuwt de bestuurder voor afremmende voertuigen, en verhoogt indien nodig zelfstandig de remkracht)
Automated Emergency Braking (maximaliseert de remkracht bij het risico op een ongeval, om een aanrijding te voorkomen of de impact ervan te beperken)
Blind Spot Alert & Rear Cross Path (waarschuwt de bestuurder voor auto’s die zich in de dode hoek bevinden en waarschuwt voor kruisend verkeer bij het achteruitrijden uit parkeervakken)
Nieuwe Rear View camera (schakelt automatisch in wanneer de achteruitversnelling wordt gekozen. De dynamische lijnen in het scherm begeleiden de bestuurder bij krappe manoeuvres)
Surround View Camera (biedt een 360 graden zicht rond de auto van bovenaf met behulp van 4 camera’s).