Voor de collectie: Fiat 500 Collezione

Morgen vertrekken we richting Genève om daar de Autosalon te bezoeken. We dachten dat we inmiddels al het nieuws al wel getoond hadden op de website maar nu komt er op de valreep ook nog de Fiat 500 Collezione bij. Een exclusieve kleur voor de carrosserie en speciale materialen in het interieur maken de Collezione tot een echt hebbeding.

De Collezione is verkrijgbaar als dichte 500 en als 500C, beide met veel chromen details, 16″ wielen en een speciale bicolore kleurencombinaties. Er is te kiezen uit drie combinaties. Primavera, een combinatie van wit en grijs, Acquamarina, waarbij wit en groen zijn gecombineerd en Taormina Ivory, een combinatie waarbij ‘Gelato White’ en ‘Dipinto di Blu’ samen zijn gebracht. Uiteraard is er een fraai ‘script-logo’ op de speciale 500 te vinden.

Ook het interieur is helemaal eigen, met speciale bekleding. Het dashboard is passend bij de buitenzijde en de stoelen zijn voorzien van een bescheiden streeppatroon. De Collezione is niet bepaald de eerste speciale uitvoering, hij volgt onder andere de by Diesel, ‘NL’, Rosa, bicolore, Gucci, Riva, 500-60esimo en Anniversario op.