Vragen kan altijd: 50 mille voor Fiat Multipla

fiat-multipla-600-abarth-01

De Fiat Multipla in zijn oervorm is één van onze favoriete klassieke Fiats met de motor achterin. De    verrassende opzet destijds en de uitstraling, met bergen karakter, zorgen voor veel hebberigheid als we er eentje tegenkomen. We zien de laatste jaren dat de Multipla steeds meer erkenning krijgt, niet alleen als het om de pure waardering gaat, maar ook wat betreft de marktprijzen.

Deze Multipla staat in Amerika en is direct te herkennen aan zijn ‘US-spec’ koplampen. De kleurencombinatie staat heerlijk en de ‘Mul’ is compleet gerestaureerd. Daarbij is het motorblok niet helemaal origineel gehouden, want er is van alles aangepast waarbij de verkoper meermaals de naam ‘Abarth’ laat vallen: “Freshly built 600 engine w/ a 903cc crank and rods, connected to custom 817 pistons. The cylinder head has reworked combustion chambers with oversized valves. The exhaust ports are enlarged to 850 size. The gearbox is fresh as well, w/ an Abarth “Double-Bubble” Ring and Pinion (4.55:1). Both the engine and transaxle were painstakingly built by a renowned rear-engined FIAT Abarth specialist.

fiat-multipla-600-abarth-04

Aan de buitenzijde is daar allemaal niks van te zien en heeft de eigenaar gelukkig gekozen voor compleet originele looks. De grote koplampen maken de Multipla er niet echte mooier op maar we kunnen ons voorstellen dat de eigenaar er voor heeft gekozen de Multipla weer op te bouwen zoals hij destijds in de US of A rondreed.

fiat-multipla-600-abarth-02

Ook in het interieur geen sporen van ‘modernisering’, alles is weer zoals in 1958. Gelukkig maar! De bekleding is helemaal vernieuwd en alle hendels en ander chroomwerk zijn in nieuwstaat gebracht.

fiat-multipla-600-abarth-03

Sluiten we af met de vraagprijs, want die is wel even het vermelden waard. De eigenaar vindt dat de Multipla voor, hou je vast, $ 67.500 een nieuwe baas mag krijgen. Gooien we hem snel even door een wisselkoers-app dan komen we op € 50.471,03. Jawel, meer dan 50 mille in euro’s voor een Multipla. Daar koop je doorgaans twee mooi gerestaureerde exemplaren voor en enkele jaren geleden had je er gelijk vier.

Hoe dan ook, we vermoeden dat voor die prijs de link naar de advertentie nog wel even werkt.