Wellicht museum voor Aprilia in Noale

In Aprilia’s geboortedorp Noale wordt gekeken naar de mogelijkheden om een museum in te richten voor het motorfietsmerk. Het lijkt er op dat alle lichten op groen staan en Aprilia eindelijk een plek krijgt om de rijke (sport)historie van het merk tentoon te stellen. Het museum zou voor Noale en de directe omgeving ook direct een mooie publiekstrekker zijn.

De wens voor een museum is niet nieuw maar links en rechts zaten er nog wat beren op de weg. Na een bezoek van burgemeester Patrizia Andreotti en plaatsvervanger Alessandra Dini lijkt het tij echter te keren: de twee zagen, na een bezoek aan de raceafdeling, mogelijkheden om de lege ruimten op te vullen met een permanent museum. Er zou plaats zijn om honderden historische Aprilia’s neer te zetten.

Noale zou er een stuk aantrekkelijker mee worden voor toeristen. Waar in Nederland motoren vaak als niet-noodzakelijk-kwaad worden gezien is dat in Noale anders. Locoburgemeester Dini: ‘Een museum past in het plan om het motortoerisme in en rond Noale te promoten. Het plan is al voorgelegd aan het bevoegde ministerie. We zoeken nu fondsen die we investeren in de promotie van Noale en omgeving.’ De kosten om het museum zelf voor elkaar te krijgen moeten van Aprilia komen maar het lijkt er dus op dat iedereen hetzelfde doel heeft: Museo Aprilia!

Aprilia zou daarmee Piaggio (waar Aprilia onder valt) opvolgen. Ruim twintig jaar geleden werd in Pontedera een 5.000 m2 groot museum geopend, dat drie jaar geleden werd gerenoveerd. Jaarlijks komen er zo’n 700.000 bezoekers op het museum af.

Via: motor.nl