Alfa Romeo B-UV wordt 5-deurs Mito-opvolger

Alfa's nieuwe B-UV wordt ongeveer 4 meter

Uit een gesprek dat we zelf in Italië hadden met een medewerker van Alfa Romeo blijkt dat de nieuwe B-UV niet gaat worden wat we bijna allemaal dachten: een variant van Alfa Romeo op basis van de Fiat 500X. Nee, Alfa Romeo’s kleinste wordt een opvolger van de Mito, met vijf portieren en een styling die bij een dergelijke auto past.

Na het lekken van de Alfa Romeo Tonale (op Jeep Compass-basis) leek het er sterk op dat de andere Alfa Romeo die er nog aan zit te komen, de B-UV, op basis van de Fiat 500X en Jeep Renegade zou komen. Daar zitten we echter een stukje naast want deze Mito-opvolger komt op een platform dat nog kleiner is. Op dit platform komt ook een nieuwe compacte Jeep. Waar de Fiat 500X en Jeep Renegade een lengte van zo’n 4,25 meter hebben zal de nieuwe kleine Alfa Romeo net over de 4 meter lengte gaan. De Alfa Romeo Mito? Die is 4,06 meter lang.
Op de vraag of het een typische SUV wordt is het antwoord duidelijk: ‘Nee, verwacht geen hele hoge auto, meer een vijfdeurs hatchback die iets hoger is dan de Mito.‘ Daarbij verwachten we dus een soort mix van een normaal hatchback-ontwerp dat iets hoger op de wielen staat. Qua concept zal het wellicht in de buurt van de BMW X2 en Audi Q2 komen, maar dan kleiner.

Deze oude impressie komt van AutoExpress en zal in niets op de Mito-opvolger lijken.