Alfa Romeo Giulietta Veloce voor NL [update]

alfa-giulietta-veloce-1

Veloce, een naam die voor Alfisten gelijk een belletje doet rinkelen. Bij de eerste Giulietta (1956) deed deze naam zijn intrede bij de Sprint, de coupé uit de Giulietta-reeks. Veloce (snelheid) betekende bij dat prachtige model dat de 1,290cc motor er geen 80 pk uit wist te persen maar 90 pk. De Veloce was dus the one to have.

Dat geldt in Italië nu ook weer bij de nieuwe Giulietta want Alfa Romeo brengt een speciale uitvoering uit met de Veloce-toevoeging. Opvallende voorzieningen zijn het matte dak (Grigio Magnesio Opaco) bij de carrosseriekleuren Nero Pastello, Bianco Ghiaccio, Rosso Alfa, Grigio Antracite, Rosso Metallizzato en Nero Etna of het glanzed zwarte dak (Nero Lucido) bij de kleuren Bianco Ghiaccio, Rosso Alfa, Grigio Antracite, Grigio Magnesio en Rosso Metallizzato.

alfa-giulietta-1

In feite is de Veloce een extra dikke uitvoering van het Sportiva-pakket dat al even leverbaar is. Dat betekent dat onder andere aanwezig zijn: sideskirts, donkergetinte koplampen, satijnkleurige spiegelkappen en 17-inch wielen. De rode remklauwen met Alfa Romeo-logo maken het aanzicht nog fraaier. Binnen vinden we onder andere een dashboard met geborsteld aluminium, een lederen stuurwiel en half lederen of volledig lederen bekleding. Ook bij de Giulietta Veloce zijn de hemelbekleding en de raamstijlen donker uitgevoerd.

[UPDATE] De Alfa Romeo Giulietta Veloce is in Nederland per direct te bestellen en is er met 1.4 Turbo-benzinemotor vanaf € 24.750,-.