Alfa Romeo viert 110e verjaardag met allereerste model tijdens Automotoretrò

Ook Mille Miglia winnende 6C 1500 SS, Panda 30, en Delta HF Integrale aanwezig

De Lingotto Fiere tentoonstellingshallen in Turijn zijn van 30 januari tot 2 februari weer de plek waar je moet zijn voor de Automotoretrò en de Automotoracing show. Naast de vele klassieke voertuigen zullen er tussen de 1.200 exposanten ook stands zijn met modelauto’s, (originele) onderdelen en boeken. Bezoekers kunnen daarnaast deelnemen aan seminars, boekpresentaties en ontmoetingen met bekende mensen uit de sector.

Natuurlijk kan FCA Heritage op de thuisgrond niet achterblijven. De klassiekertak van het concern is aanwezig met een zestal auto’s. Om het 110-jarig jubileum van Alfa Romeo te vieren is het eerste model van stal gehaald, de zeldzame 24 HP uit 1910. De ‘moderne’ Mille Miglia werd dit jaar gewonnen door een 6C 1500 SS, die ook van de partij is. 40 jaar Fiat Panda wordt gevierd met de Panda 30 uit 1980. De nieuwe afdeling Heritage Parts wordt gepresenteerd met nog zo’n youngtimer icoon: de Lancia Delta HF Integrale. Sinds kort kunnen de voor- en achterbumpers voor dit homologatiemodel weer besteld worden bij FCA Heritage. De auto zelf wordt momenteel gerestaureerd bij FCA’s Officine Classiche. Om de geschiedenis levend te houden worden ook twee klassiekers van de toekomst getoond, met de 2020-versie van de Alfa Romeo Giulia en de exclusieve Fiat Panda Trussardi, die in samen werking met het gelijknamige modehuis is ontwikkeld.

Alsof het bovenstaande nog niet genoeg reden is om naar Noord-Italië te trekken, wordt er een tentoonstelling georganiseerd in de Mirafiori Motor Village, het eigen dealerschap in de fameuze, historische Fiat-fabriek. Hier zal het verhaal van FCA Heritage op fraaie wijze worden getoond en kunnen bezoekers genieten van diverse activiteiten en diensten.