Komt er een Alfa Romeo Giulia GTA met 620 pk?

Volop geruchten over extra snelle en lichte Giulia

Alfa Romeo presenteerde in 2019 de vernieuwde versies van de Giulia en Stelvio. Er werd zeer duidelijk gezegd dat dit nog los stond van de Quadrifoglio-versies. Met de Autosalon van Genève op komst horen we van steeds meer kanten dat dit het moment is waarop Alfa Romeo de vernieuwde krachtpatser gaat tonen.

In het geruchtencircuit gaat er inmiddels een lijstje rond met vermoedelijke aanpassingen, die de GTA tot een waar kanon zouden moeten maken. Nou kun je de Quadrifoglio ook al zo bestempelen maar het kan natuurlijk altijd heftiger. Naar het schijnt zou het gaan om een 620 pk sterke variant, met magnesium wielen, een bredere carrosserie, speciale bumpers, een hogere achterspoiler en nog minder gewicht. Of in ieder geval: hetzelfde gewicht als nu maar dan met de extra delen. Ook wordt er gesproken over een uit opties als het achterwege blijven van een achterbank in ruil voor een rolkooi.

We moeten uiteraard nog even afwachten of deze versie in Genève getoond gaat worden, in juli hebben we natuurlijk ook de 110de verjaardag van het merk en dat lijkt ons eigenlijk een logischere keuze voor deze speciale Giulia. In Genève zullen namelijk alle pijlen zijn gericht op de elektrische Fiat 500.