Scoop: elektrische Fiat 500 BEV gespot

Nu écht op de foto: volledig elektrische 500 onderweg

Fluisterstil komt hij aangereden: de nieuwe Fiat 500 BEV, de volledig elektrische ‘cinquecento’. We worden blij van deze foto’s want zo te zien is het nog écht een 500 en is de opvolger niet hopeloos veel groter. We kunnen niet wachten.

In maart zal de nieuwe 500 worden gepresenteerd op de Autosalon van Genève, later dit jaar zal de pers er mee kunnen rijden. We gokken dat dit op 4 juli zal zijn, de verjaardag van de Fiat 500 is natuurlijk een perfecte datum om de nieuwe stap te introduceren.

Op de foto zien we een stevig ingepakte auto die overduidelijk niets van zijn charme is verloren. We zien dezelfde karakteristieke vormen en een portier dat zelfs zo uit de huidige 500 lijkt te komen. De verschillen lijken vooral te zitten in de breedte, de EV-500 staat wat ruiger op zijn wielen, mede veroorzaakt door het volledig nieuwe platform dat ruimte moet bieden aan de accu’s. Ook de heupen zijn wat duidelijker aanwezig dan bij het model dat nu nog te koop is nog altijd voor opvallend goede verkoopcijfers zorgt. Niet zo vreemd dus dat de huidige 500 binnenkort leverbaar is als hybride-variant, over enkele weken gaan we uitgebreid kennismaken met die auto.

Via: Quattroruote.it.