GranTurismo en GranCabrio eerste volledig elektrische Maserati’s

Modellen krijgen uniek geluid

Nadat Maserati vorig jaar bekend maakte vol in te zetten op elektrificatie is nu duidelijk gaat worden dat de GranTurismo en GranCabrio de eerste modellen zullen zijn die volledig elektrisch aangedreven worden. De aandrijflijn voor beide modellen wordt inmiddels uitvoerig getest.

Het verlies van het ronkende motorgeluid van de huidige benzine- en dieselmotoren wordt door het merk opgevangen door een nieuw, kenmerkend geluid. Of dit op een mechanisch of vakkundig gecomponeerd elektronisch geluid neer komt is niet duidelijk, maar met de beleving zal het vast goed zitten. Dat laatste blijft namelijk een speerpunt van het merk: rijplezier, comfort en prestaties met een uniek en herkenbaar geluid.

Momenteel voert Maserati tests uit op zowel de openbare weg als het circuit, waarmee belangrijke data wordt vergaard voor de ontwikkeling van de nieuwe elektrische motoren. Vooralsnog gebeurt dit met gecamoufleerde, experimentele voertuigen, zoals die enige tijd terug al te zien was op deze site, en ligt de focus puur op de nieuwe aandrijving. Naar verwachting volgen de elektrische open en dichte ‘Gran’ de huidige lijn (hierboven afgebeeld) op in 2021.