Elektrische Fiat Panda volgt na vijfdeurs 500

Na vijfdeurs 500 een betaalbare elektrische Fiat

Sinds de Fiat Centoventi gepresenteerd is kunnen we niet wachten. Eindelijk is het goede nieuws daar: de nieuwe Panda zal sterk geïnspireerd zijn op deze elektrische Concept Car. Niemand minder dan Luca Napolitano zelf kondigde de komst van deze betaalbare vijfdeurs auto aan.

Na de komst van de elektrische 500 e kunnen we natuurlijk niet wachten op de volgende stap. De elektrische ‘cinquecento’ is bijzonder goed ontvangen door de internationale pers en ook de Nederlandse journalisten waren stuk voor stuk zeer positief. Het lijkt er dus op dat Fiat haar huiswerk goed gedaan heeft en dan is het een kwestie van doorpakken en met nieuwe modellen komen. Napolitano heeft aangekondigd dat het eerste nieuwe model een vijfdeurs 500 zal zijn, op basis van de 500e. De wielbasis zal natuurlijk langer zijn en wellicht bied dit ook nog mogelijkheden voor een (nog) grotere accu. Als deze variant er is is het tijd voor een écht nieuw model: de nieuwe en volledig elektrische Panda!


De nieuwe Panda deelt het platform met de 500e en zal vermoedelijk dezelfde wielbasis krijgen als de vijfdeurs 500. Als uitganspunt dient de Centoventi, die het laatste jaar helemaal uit de spotlights leek te zijn verdwenen maar dus niet vergeten is. Reken maar dat 2021 en 2022 bol staan van het elektrische Fiat-nieuws, vanaf dat laatste jaar wil Fiat namelijk hoofdzakelijk elektrische nieuwe modellen presenteren.