Ferrari 812 GTO onderweg

Extra vurige 812 onderweg met meer dan 800 pk

Onze test gelezen over de Ferrari 812 Superfast? Dan kun je lezen dat de Superfast een bizar snelle auto is. Met 800 pk is het al geen auto voor tere zieltjes maar Ferrari zou Ferrari niet zijn als er toch een heftigere versie zou komen. Nou, wees gerust: er is een nog heftigere versie onderweg die wellicht GTO gaat heten.

Op de foto’s kun je zien dat deze zwarte 812 niet helemaal is zoals we gewend zijn. Een andere voorbumper en flinke blokken onder de achterbumper waaruit de uitlaten steken. Dit is ongetwijfeld niet de uiteindelijke vorm maar dat het eindresultaat nog wat extremer zal zijn dan bij de Superfast staat vast. Officieel is er nog niets bekend over de 812 ‘extra superfast’ maar in de wandelgangen circuleert de naam GTO al, daarmee zou de 812 infeite de 599 GTO opvolgen als drager van die legendarische lettercombinatie.

De ‘GTO’ krijgt een nog sportiever onderstel, de versnellingsbak zal nog meer op de extra agressieve uitvoering afgestemd zijn en ook het differentieel zal nog wat vuriger qua setup zijn. Onder de motorkap zal natuurlijk de gigantische 6.5 liter V12 te vinden zijn, ongetwijfeld met nog wat meer pk’s dan dat deze in de 812 Superfast levert. We hebben niet het vermoeden dat Ferrari met hybride-technieken aan komt zetten in deze GTO dus we gokken dat het vermogen niet extreem zal stijgen.

Video van deze nieuweling zien? Dat kan hier.