Abarth met gouden randje: 595 Scorpioneoro

Abarth met gouden randje is knipoog naar het verleden

De Gouden Schorpioen, het klinkt als een eervolle prijs. Het ís echter een gelimiteerde uitvoering van de Abarth 595, uitgevoerd in het zwart met gouden accenten, als eerbetoon aan de A112 Abarth Gold Ring, ook bekend als Targa Oro. Van dit model werden er in 1979 gebouwd en had dezelfde kenmerken als de nu gepresenteerde speciale Abarth 595.

Net als bovenstaande klassieker heeft de Abarth 595 Sorpioneoro een stijlvolle zwarte lak met gouden details. De buitenzijde van de ‘Gouden Schorpioen’ kenmerkt zich door zwarte lak (op aanvraag ook te krijgen in het blauw, wit en grijs), die allen worden gecombineerd met een zwart ‘schaakborddak’. Op de motorkap is een gouden schorpioen te vinden, net als vroeger loopt er een gouden bies van de voorkant over de flank naar de achterzijde. Goud gekleurde 17″ wielen maken de link naar eind jaren ’70 helemaal af. Ook hier is op verzoek van af te wijken, de wielen worden dan zwart met een goede schorpioen op het naafdopje. In onze ogen ben je dan overigens de link met vroeger helemaal kwijt: gewoon voor zwarte lak met gouden details gaan!

Onder de motorkap de bekende 1.4 T-jet met 165 pk. Goed voor een grijns van oor tot oor en nog eens heerlijke prestaties ook. Standaard mag je zelf de pook ter hand nemen om van verzet te wisselen maar desgewenst kun je ook gaan voor de gerobotiseerde sequentiële transmissie met schakelpaddles. Die bevalt ons iedere keer dat we een Abarth testen weer uitstekend, maar zelf schakelen is natuurlijk ook nog altijd fantastisch.
Binnen gaan het luxe feestje door met matzwarte details, zwart lederen bekleding, Scorpioneoro-logo’s en natuurlijk een gouden plaatje op de middentunnel met het nummer van je auto. Natuurlijk beschikt de Abarth 595 Scorpioneoro over het 7 ” HD UconnectTM-systeem met Apple CarPlay en Google Android AutoTM* – een snel platform met high-definition scherm, GPS en digitale DAB-radio, het geavanceerde BeatsAudio ™-systeem met een totaal vermogen van 480 W en een 8-kanaals digitale luidspreker.

Tot slot heeft Breil een horloge in beperkte oplage gemaakt, gewijd aan de nieuwe speciale Abarth 595 Scorpioneoro, met uitsnede van het gouden Scorpion-logo.

Of Abarth voor de prijs ook naar de prijs van goud heeft gekeken is nog niet bekend, die kunnen we je ongetwijfeld later melden.