Aangescherp: Ferrari Portofino M

620 pk, extra versnelling en gewijzigde bumpers voor Portofino

De Portofino was al een Ferrari die van alle markten thuis was, het model is met de komst van de Portofino M nu nog aantrekkelijker. Je had al weinig te klagen maar met name de écht sportieve rijder kan zijn/haar lol nu nog meer op. De Portofino M (van Modificata) is scherper en sneller dan zijn voorganger.

Om maar met de belangrijkste zaken te beginnen: de Portofino M heeft een verbeterde aandrijflijn, met compleet nieuwe achttraps versnellingsbak. De Manettino (de knop op het stuur voor de verschillende rijmodi) kent vanaf nu vijf standen, waaronder ook ‘Race’. Dat laatste is een primeur voor een GT Spider van het merk.

De 3.855 cc metende V8 kennen we inmiddels, in de Portofino M levert hij 620 pk bij 7.500 tpm, dat is precies 20 meer dan voorheen. De twintig extra paarden zullen, samen met de extra versnelling voor nog meer beleving zorgen. De Race-modus moet de beleving naar een nog hoger plan tillen, in deze stand moet je het als bestuurder allemaal zelf doen en bemoeid je hagelnieuwe Ferrari zich niet meer met je rijstijl.

Om ook visueel wat onderscheid te kunnen maken heeft Ferrari de Portofino M voorzien van nieuw ontworpen bumpers en een iets ander front, al moeten we voor dat laatste nog even de foto’s beter bestuderen. De bumpers vallen in ieder geval direct en krijgen bij ons de handen wel op elkaar.