Maserati Grecale wordt ongeveer zó

Tijdens Maserati’s presentatie over de toekomst van het merk was ook even een glimp op te vangen van de Grecale, de nieuwe SUV die onder de Levante wordt geplaatst. Deze impressie (bron) is gebaseerd op die definitieve ontwerpstudie en dus zal deze computerbewerking tamelijk accuraat weergeven hoe de Grecale er uit komt te zien.

De Grecale (de naam van een Mediterraanse noord-oostelijke wind) deelt zijn platform met de Alfa Romeo Stelvio en dat kun je ook wel een beetje zien als je naar het middendeel van de auto kijkt. Dat is natuurlijk alles behalve een minpunt want de Stelvio is ook een paar jaar na zijn introductie nog één van de meest communicatieve en best sturende SUV’s op de markt.
Bij de variant van Maserati kun je duidelijk zien dat er qua design is gekeken naar de nieuwe MC20. De ‘verticale’ koplampen hebben duidelijk gelijkenis met de nieuwe sportwagen en ook de rest van de neus is herkenbaar ‘Maserati van nu’. Aan de achterzijde zien we lichtunits die zijn geïnpireerd op de boomerang-achterlichten van weleer. De omtrekvorm van de unit is overigens niet die van een boomerang, vermoedelijk laat Maserati het met kleurverschil in de unit op een boomerang lijken.