Ferrari Purosangue SUV gespot

Ferrari SUV is lager dan concurrentie

Ferrari is druk met de ontwikkeling van de eerste SUV. Naar buiten komt de grote lobbes nog niet veel maar nu is hij dan toch even gespot. Dat het een grote auto is mag duidelijk zijn. De Purosangue wordt naar alle waarschijnlijkheid in 2022 gepresenteerd.

Met de Purosangue hoopt Ferrari hetzelfde te kunnen doen als Lamborghini met de Urus doet: een nieuw koperspubliek aan te spreken. Hoewel het ontzettend goed gaat met het merk wil Ferrari best graag nieuwe klanten aan hun merk binden.

Het lijkt wellicht dat het om een ingepakte Maserati Levante gaat maar dat is niet helemaal het geval. Deels is de carrosserie van dat model afkomstig maar wel veel lager. Kijk maar eens naar de ruimte onder de achterste deurgreep. Bij de Ferrari zit deze nog onder de helft van de ruimte tussen zijruit en wielkastrand, bij de Maserati is er veel meer ruimte onder aanwezig. Vermoedelijk heeft men dus alleen ‘het dekseltje’ van een Levante gepakt en dit over de Purosangue gezet. Overigens zal de Ferrari uiteindelijk ook lager zijn dan de concurrenten, het zal het midden houden tussen een lage personenauto en hoge SUV.