Harald Wester spreekt over snellere Alfa Romeo 4C

alfa-romeo-4c-300-bhp-pk-hp-wester

Tegenover het Amerikaanse Automotive News heeft Harald Wester, CEO van Alfa Romeo, gezegd dat een snellere variant van de Alfa Romeo 4C waarschijnlijk is. Tevens wordt de 4C in Amerika standaard uitgerust met de wat conventionelere koplampen.

Dat er een snellere versie van de 4C komt is geen heel groot nieuws meer maar dat CEO Harald Wester er over spreekt wel. De 4C’s die worden ingezet als safetycar bij het Superbike kampioenschap beschikken al over 300 pk maar ook Wester geeft toe dat er een hoop meer uit de 1750 turbomotor gehaald kan worden: “We are only at 134 horsepower per liter, so there is space”.

In hetzelfde interview spreekt Wester over enkele zaken die werden aangepast om aan de Amerikaanse eisen te voldoen. Onder andere de subframes werden aangepast en ook de carbonfiber monocoque is iets anders. Denk daarbij niet direct dat de Amerikaanse variant beter is, de tests en eisen zijn gewoon net anders dan in Europa.

alfa-romeo-4c-spider-concept-geneva

In Amerika krijgen zowel de 4C als de 4C Spider standaard de elegantere koplampen die werden getoond op de 4C Spider. In Europa komen deze koplampen waarschijnlijk op de optielijst van de coupé te staan. De Amerikaanse 4C gaat vanaf volgende maand in de verkoop via enkele geselecteerde dealers van Fiat en Maserati. De prijs begint in Amerika rond de $ 55.000 tot zo’n $ 70.000 voor een exemplaar waar alle opties zijn aangekruisd.