Klassieker van de week: FIat 1300 1963

Snoepje voor leuk geld is maar met moeite te laten staan

Klassiekers, we krijgen er nooit genoeg van. Ongetwijfeld zul je het kennen: je hebt niets nodig en auto’s genoeg maar toch besluit je even lekker wat tijd weg te kijken op marktplaats. In 90% van de gevallen gaat dat zonder problemen, je sluit je app of venster op je computer en ziet vervolgens dat je weer een uur verder bent. Blijft die 10% van de gevallen over…

Bij die 10% van de gevallen kom je namelijk iets tegen dat veel te leuk is. Soms zijn er verzachtende omstandigheden, zoals een prijs die ver boven budget ligt of de wetenschap dat fragiele techniek er snel voor zorgt dat de lol er af is. Als ook díe zaken niet aan de orde zijn moet je écht sterk in je schoenen staan, iets dat wij bij deze Fiat 1300 hebben.

De Fiat uit 1963 staat sinds 5 november te koop en inmiddels hebben we er meerdere keren op geklikt. Je kunt voor zeven mille een leuke klassieke 500 kopen, of voor iets meer een 850 coupé. Je kunt echter ook voor veel minder slagen, deze veel te leuke Fiat 1300 kost namelijk slechts € 3.950. Wat je daarvoor krijgt? Een hele leuke klassieker die keurig onderhoud heeft gehad en er op de foto’s erg leuk uitziet. Volgens de aanbieder gaat het om een keurige auto die wel een aantal plekjes heeft. Niet vreemd natuurlijk, je betaald er ook niet de hoofdprijs voor. Toch lijken die plekjes op de foto’s erg mee te vallen en zouden wij de aanschaf bijna blind durven doen. Ook het interieur ziet er prima uit en de motorruimte is helemaal in functionele toestand. De verkoper meldt er verder nog bij dat de auto altijd bij de dealer in Beesd in onderhouden, de originele sticker zit er zelfs nog op.

Is’ie leuk? Nee, hij is om op te vreten. Heb jij net zoveel moeite als ons om je in te houden?

Kijken, kijken en misschien kopen? Dan klik je hier!