Lamborghini 5-95 by Zagato is eenmalige creatie

Lamborghini-5-95-by-Zagato

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse Concours d’élégance Villa d’ Este aan het Italiaanse Comomeer. Wij waren er bij en stonden onder andere oog in oog met een unieke creatie van Lamborghini, de 5-95 by Zagato.

Lamborghini-verzamelaar Albert Spiess is de gelukkige die zich eigenaar mag noemen van deze unieke auto. Lamborghini lijkt daarmee een kunstje van Ferrari te hebben afgekeken. Neemt niet weg dat we dit soort uitspattingen wel erg kunnen waarderen, wat het resultaat ook is. De naam 5-95 is gekozen vanwege de leeftijd van Zagato, dat in 1919 het levenslicht zag.

Als basis diende een Gallardo LP570-4, waarvan de complete carrosserie werd geofferd. Typisch Zagato is natuurlijk de Double Bubble op het dak, de rest van de auto is ook helemaal anders dan de donor. Het eindresultaat is een erg bijzondere auto die van bepaalde standpunten fraai oogt en vanaf andere punten weer minder uit de feloranje verf komt.

Over de techniek is verder maar weinig bekend dus we gaan er van uit dat daar weinig aan veranderd is. Gelukkig zijn techniek en prestaties niet direct zaken die voor veel verbetering vatbaar zijn bij een LP570-4.