Marchionne: Panda-gamma breder, 500-gamma klaar

fiat-panda-nuova-2012-13

Volgens Fiat CEO Sergio Marchionne is er binnen het huidige Fiat-gamma ruimte voor uitbreiding als het gaat om de Fiat Panda. Waar de Panda ruimte biedt voor ‘verbreding’ is het met de 500 na de nieuwe 500X juist klaar, aldus Marchionne op de Autosalon van Genève.

Marchionne geeft op de autosalon te kennen dat de er meer auto’s gebouwd kunnen worden rond het Panda-thema. De Panda is een auto die Fiat groot gemaakt heeft en daarom is het volgens de Fiat-opperbaas goed mogelijk dat we binnen afzienbare tijd een grotere broer van de Panda gaan zien, volgens hetzelfde recept als de 500L bij de 500-reeks. Fiat wil graag een grotere vinger in de pap hebben binnen het segment waar ook auto’s als de Nissan Qashqai en Skoda Yeti vallen.

Terwijl we dus nog op de nodige naieuwe Panda-varianten kunnen rekenen is het 500-programma met de komst van de 500X juist klaar zijn. Marchionne: “We zijn bezig met het bouwen van een 500-familie en we zien daarbij duidelijk succes, we moeten alleen uitkijken dat we niet te ver doordraven in het uitmelken van het thema. Na de 500L komt natuurlijk nog de 500X, maar het is goed denkbaar dat dat de laatste uitbreiding van het 500-gamma is.

De rest van het modelaanbod heeft even in de wacht gestaan, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Een lange tunnel, dat wel: “We zijn met opvolgers voor de Bravo, Punto en Freemont bezig. In 2015 zal deze line-up zijn opwachting maken.