Moderne Ferrari 250 SWB in aantocht

Nadat de rechter eerder dit jaar het in Modena gevestigde ARES Design gelijk gaf omtrent het vrijgeven van het ontwerp van de 250 GTO lijkt het hek van de dam: oude ontwerpen van Ferrari vinden hun weg naar moderne interpretaties van deze legendarische klassiekers. Maak kennis met de Moderna van GTO Engineering.

Omdat Ferrari het ontwerp van de 250 GTO al (riant) vijf jaar niet meer had gebruikt was de rechter het eens met ARES Design. Uiteraard gaat het hierbij niet om identieke kopieën zoals replica’s maar wel om de vorm in het geheel. Alles wat enigszins op de klassieke Ferrari’s leek werd al snel verboden maar dat lijkt nu afgelopen te zijn.

GTO Engineering, gevestigd in Groot Brittanië, is bekend vanwege het moderniseren van klassieke Ferrari’s. Daar kun je natuurlijk wat van vinden, in die zin is de hoofdrolspeler van dit bericht alleen maar goed nieuws. GTO Engineering gaat namelijk zelf een auto bouwen waarbij je je fantasie niet al te zeer hoeft aan te spreken om te zien waar het ontwerp op gebaseerd is. Juist, de 250 SWB. Met een sausje GTO dan, in de vorm van de koelopeningen onder de motorkap.

De techniek is ook ‘volgens klassiek recept’, onder de motorkap een V12 die aan een handgeschakelde versnellingsbak wordt gekoppeld. Het gewicht moet volgens GTO onder de 1.000 kilogram komen te liggen. Spektakel gegarandeerd!