Nieuwe Fiat Ducato heeft een prijs: vanaf € 17.300,-

fiat-ducato-2014-01

Het startsignaal voor de nieuwe Fiat Ducato is gegeven in de haven van Antwerpen, waar dertig demomodellen het spits afbeten. De uitlevering van deze eerste ‘lading’ Ducato’s vindt deze week plaats bij de Fiat Professional-dealer. De nieuwe Fiat Ducato is leverbaar vanaf € 17.300,- (excl. BTW en BPM).

We schreven twee maanden geleden al uitgebreid over de nieuwe Ducato waarbij er ook al een lading foto’s beschikbaar was. Nu is Fiat Professional ook daadwerkelijk van start gegaan met de verkoop van de nieuwe Ducato; de laatste evolutie van een bestseller die al 33 jaar lang – 5 generaties – bewezen heeft de beste reisgezel en businesspartner te zijn voor meer dan 2.6 miljoen klanten. De eerste lading Fiat Ducato’s werden identiek samengesteld in de kleur zwart als 33 Bestel L2H2 met 150 pk sterke 2.3 MultiJet-dieselmotor gekoppeld aan de Comfort Matic geautomatiseerde versnellingsbak. Een hele mond vol inderdaad. Binnenin is de nieuwe Ducato het eerste voertuig in dit segment met het exclusieve Multifunction Tablet Holder als extra uitrustingsmogelijkheid op alle versies midden op het dashboard, compatibel met apparaten als smartphones, tablets of gewoon als steun voor een blok schrijfpapier.

De nieuwe Ducato wordt gekarakteriseerd door een krachtig, gedistingeerd uiterlijk en hij mag prat gaan op de laagste emissie- en verbruikscijfers in deze voertuigcategorie: slechts 5.8 l/100 km en 153 g/km CO2 in de NED-cyclus. Dit is te danken aan de innovatieve MultiJet II Euro 5+ motorversies. De Comfort Matic geautomatiseerde versnellingsbak is beschikbaar in combinatie met alle MultiJet 2.3 en 3.0 motoren.

fiat-ducato-2014-02

Fiat Professional is erin geslaagd materiaal en componenten ondanks het toegenomen gewicht door versterkingen aan de carrosserie met elkaar in balans te brengen, zodat het leeggewicht gereduceerd kon worden (tot 20 kg minder bij de chassis cabine). Bovendien kon door toepassing van de speciale achterophanging van composiet materiaal – de nieuwe Ducato is het enige voertuig in zijn segment dat erover beschikt – nog meer gewichtsbesparing (15 kg) worden bereikt. De nieuwe Ducato mag er prat op gaan het meeste totaalgewicht (in totaal tot 4.4 ton), en achterasgewicht (tot 2.5 t) te kunnen torsen en over het grootste laadvermogen (tot 2.1 t voor bestellers) van de complete categorie met ‘enkellucht wielen’ te beschikken.

De nieuwe Fiat Ducato Goederenvervoer is er vanaf € 17.300,- (excl. BTW en BPM). Neem je liever veel passagiers mee? Kies dan voor de dan versie Personenvervoer die vanaf € 19.000,- (excl. BTW en BTW) in de prijslijst staat. We zullen binnenkort met meer prijzen en uitvoeringen komen.